Skarga ExoTiC
08-10-2024 20:58
Twój Nick: PositivE
Nick oskarżonego: ExoTiC
Imię i nazwisko oskarżonego: Tobiasz Gra
Powód skargi: Nadużycie władzy, staranowanie gracza bez powodu
Dowody: Posiadam filmik z całego zdarzenia do wglądu administracji.
![[Obrazek: Nowy-Obraz-mapa-bitowa-2.png]](https://i.ibb.co/dJN3VHt/Nowy-Obraz-mapa-bitowa-2.png)
![[Obrazek: Nowy-Obraz-mapa-bitowa-3.png]](https://i.ibb.co/mcD1rD5/Nowy-Obraz-mapa-bitowa-3.png)
![[Obrazek: Nowy-Obraz-mapa-bitowa-4.png]](https://i.ibb.co/Vv31jPH/Nowy-Obraz-mapa-bitowa-4.png)
Ja się pytam gdzie tu jest zapis, że mam obowiązek CHOĆ RAZ POKAZAĆ DOWÓD? Nigdzie, mimo to pokazałem więc postępowałem zgodnie z poleceniami. Policjant ponad prawem? Może taranować bez powodu? W dobrym kierunku to idzie
Nick oskarżonego: ExoTiC
Imię i nazwisko oskarżonego: Tobiasz Gra
Powód skargi: Nadużycie władzy, staranowanie gracza bez powodu
Dowody: Posiadam filmik z całego zdarzenia do wglądu administracji.
![[Obrazek: Nowy-Obraz-mapa-bitowa-2.png]](https://i.ibb.co/dJN3VHt/Nowy-Obraz-mapa-bitowa-2.png)
![[Obrazek: Nowy-Obraz-mapa-bitowa-3.png]](https://i.ibb.co/mcD1rD5/Nowy-Obraz-mapa-bitowa-3.png)
![[Obrazek: Nowy-Obraz-mapa-bitowa-4.png]](https://i.ibb.co/Vv31jPH/Nowy-Obraz-mapa-bitowa-4.png)
Cytat:§5. Rozgrywka:
1)Zakaz zdobywania wirtualnej kasy metodami nieuczciwymi (np. wykorzystujac "luki" w grze, sprzedaz innym graczom pojazdow wchodzacych w sklad mapy, korzystania z programow do automatycznego poruszania postaci itp.) lub innych wirtualnych statystyk (pod kara wyczyszczenia konta do stanu poczatkowego lub bana na zawsze)
1a)Obowiazek poinformowania head admina o znalezionej "luce" w grze (nie poinformowanie grozi kara grzywny do 500 000$, wyczyszczeniem konta do stanu poczatkowego lub banem na zawsze)
1b)Zakaz informowania osob trzecich o znalezionym bledzie (pod kara grzywny do 500 000$, wyczyszczenia konta do stanu poczatkowego lub bana na zawsze)
2)Zakaz handlu wirtualna kasa, samochodami, domami i kontami za prawdziwe pieniadze (pod kara wyczyszczenia konta obu graczy uczestniczacych w transakcji), ani zachecania innych osob do zakupu wirtualnej kasy, samochodow, domow i kont bez zgody wlasciciela (pod kara wyczyszczenia konta gracza i bana na zawsze)
2a)Zakaz kupna wirtualnej kasy ze źródła innego niż sklep SMS, sklep internetowy dostępny pod adresem (https://sklep-pst.pl/index) od innych graczy za prawdziwe pieniądze (pod kara wyczyszczenia konta do stanu początkowego gracza oferującego lub bana na zawsze).
2b)Zakaz oferowania jakichkolwiek uslug za prawdziwe pieniadze (pod kara wyczyszczenia konta do stanu poczatkowego gracza oferujacego lub bana na zawsze)
2c)Zaraz korzystania z jakichkolwiek uslug innych graczy za prawdziwe pieniadze (pod kara wyczyszczenia konta do stanu poczatkowego obu graczy bioracych udzial w transakcji), nie dotyczy sklepu F5
2d)Zakaz proponowania komukolwiek sprzedazy uslug za prawdziwe pieniadze (pod kara wyczyszczenia konta do stanu poczatkowego gracza proponujacego)
3)Zakaz tworzenia nowych postaci ani logowanie sie na inna postac podczas pobytu w wiezieniu na ktorejkolwiek postaci (pod kara bana do 90 dni)
4)Zakaz tworzenia postaci o wulgarnym imieniu i nazwisku (pod kara zmiany imienia i nazwiska postaci, usuniecia postaci lub bana do 90 dni)
4a)Zakaz tworzenia postaci nieprzypisanej do zadnego konta (majacej w danych: imie, nazwisko, kraj i data utworzenia brak informacji, tj. liczbe 0) (pod kara usuniecia postaci)
5)Zakaz posiadania wiecej niz jednego konta oraz logowania sie na inne konto (z wyjatkiej sytuacji, w ktorej wlasciciel wyrazi zgode) (pod kara bana do 90 dni)
6)Obowiazek przestrzegania taryfikatora mandatow (nieprzestrzeganie grozi mandatem lub kara wiezienia)
6a)Osoby zwolnione z przestrzegania zasad ruchu drogowego, to administracja prowadzaca testy, zawody specjalne np. wyscigi lub osoby przez nia upowaznione (dotyczy tylko Head Administratorow - z czerwonym przedrostkiem [Admin]), policja po otrzymaniu wezwania oraz przy poscigu.
7)Prawo do podjecia pracy w wybranej firmie/frakcji, jesli gracz zostanie do niej przyjety przez szefa
8)Prawo do korzystania z punktow mapy(np. bank, salon, prace dorywcze) w dowolnym momencie (chyba, ze Administrator zabroni uzasadniajac przyczyne)
8a)Prawo do korzystania z funkcji serwera (tj. klawiszy i komend wypisanych pod klawiszem F9 w dziale FAQ) (chyba, ze Administrator zabroni uzasadniajac przyczyne)
8b)Prawo do korzystania z korzysci wynikajacych z aktywnosci w grze (np. dostawania darmowej kasy co okreslony czas) w dowolnym momencie (chyba, ze Administrator zabroni uzasadniajac przyczyne)
9)Prawo do kandydowania na szefa firmy/frakcji skladajac podanie w odpowiednim dziale na forum serwera
10)Prawo do organizacji wydarzen specjalnych bez przyznania osiagniec przez administratora za udzial w wydarzeniu specjalnym i bez koniecznosci doplaty do tego wydarzenia specjalnego przez administracje
11)Prawo do posiadania prywatnego domu i do pojazdow prywatnych
11a)Pojazd prywatny mozna zakupic w salonie lub od innego gracza za wynegocjowana cene (wymagany jest dom z wystarczajaca iloscia slotow pojazdow, informacje dot. slotow w zakladce Cennik aut oraz prawo jazdy kat. B
11b)Prawo do wynajmu domu od wlasciciela domu, jezeli wyrazi na to zgode
11c)Administracja nie usuwa handlingu ani nie zwraca kasy za zamontowany handling na wniosek gracza.
11d)Pojazd musi posiadac aktualny przeglad (do nabycia u pomocy drogowej), a kierowca odpowiednie prawo jazdy/licencje (lista, ktore prawo jazdy dla jakiego pojazdu w zakladce "Ceny aut")
11e)Prawo jazdy kat.B jest wymagane takze do firm i frakcji, do firm dodatkowo kat.C
11f)Obowiazek parkowania pojazdow prywatnych na terenie swojej posesji lub wyznaczonym parkingu (pod kara odholowania)
11g)Obowiazek placenia rachunkow za utrzymanie domu w urzedzie, rachunki sa naliczane co niedziele (pod kara utraty domu, jesli ich wartosc przekroczy 50% wartosci domu)
12)Zakaz ucieczki z wiezienia w jakikolwiek sposob (pod kara grzywny do 100 000$, kicka lub bana do 30 dni)
13)Prawo do skladania skarg na graczy, ktorzy nie przestrzegaja regulaminu (skargi na graczy sklada sie w dziale Skargi na forum mta-pst.pl, skargi na pracownikow frakcji i firm - do szefa, skargi na szefow firm i frakcji - do administracji, skargi na Supporterow i Administratorow - do wlasciciela)
14)Prawo do zlozenia apelacji od otrzymanej kary w terminie do 7 dni od jej nalozenia skladajac odwolanie od kary na forum
14a)W wiekszosci przypadkow, czyny zabronione popelnione wiecej niz 7 dni przed zlozeniem zawiadomienia ulegaja przedawnieniu. Tylko w wyjatkowych sytuacjach, przedawnienia nie sa uwzgledniane
15)Dopuszczalna jest zmiana imienia lub nazwiska w urzedzie za kwote 5 000$ od jednego oraz rejestracji w pojezdzie prywatnym (2 000$)
16)Zakaz naduzywania komendy /zgloszenie (pod kara kicka, grzywny do 10 000$ lub bana do 7 dni)
17)Zakaz dzialan na niekorzysc serwera, np. naklanianie graczy do zaprzestania gry na serwerze (pod kara kicka, grzywny do 100 000$ lub bana czasowego lub na zawsze)
18)Zakaz pozyczania kasy innym osobom, dot. rowniez handlu "na raty" (chyba, ze na wlasna odpowiedzialnosc, administracja nie odpowiada za nie oddanie kasy)
19)Zakaz zmiany nicku podczas mute (pod kara kicka)
20)Dozwolone jest posiadanie wlasnych obiektow mapy przy posesji, jezeli nie obnizaja liczby FPS. Oplata wynosi zwiekszenie cotygodniowego czynszu o iloczyn wartosci czynszu (od x2 do x5) w zaleznosci od ilosci obiektow
21)Zakaz uzywania komendy stereo celem odtwarzania tresci wulgarnych, propagujacych rasizm, nazizm, obrazajacych graczy i ich uczucia religijne w jakikolwiek sposob (pod karą kicka, grzywny do 50 000$ lub bana od 90 dni do zawsze).
22)Odmowa zapłacenia pracownikowi pogotowia 500$ za odmrożenie w razie braku ubezpieczenia bądź unikanie systemu wypadków poprzez wychodzenie z serwera jest traktowane jak fałszywe wezwanie: 800$ + 15 min wiezienia
23)Zakaz jakiejkolwiek edycji handlingu pojazdów, zmian kolizji podmianek czy jakiejkolwiek edycji plików gry dającej przewagę nad innymi graczami.
24)Zakaz stawiania wiekszej ilosci pojazdow (powyzej 10) w miejscu innym niz okolice wlasnego domu. (pod kara grzywny do 100 000$ lub bana czasowego/perm)
Ja się pytam gdzie tu jest zapis, że mam obowiązek CHOĆ RAZ POKAZAĆ DOWÓD? Nigdzie, mimo to pokazałem więc postępowałem zgodnie z poleceniami. Policjant ponad prawem? Może taranować bez powodu? W dobrym kierunku to idzie
Petrol 11.06.2018 - 09.07.2018
Policja 10.07.2018 - xx.xx.xxxx
08-10-2024 21:08
Witam,
Z tej strony Posterunkowy ExoTiC.
Widzę iż będziesz pisać skargi do mej śmierci, aż w końcu się Tobie powiedzie. A więc tak - posiadam nagranie z całej sytuacji również, z mojej perspektywy - widać że Cie ani przez moment nie dotknąłem ( co najwyżej zadziałał de-sync MTA, bo mój stan pojazdu nie uległ zmianie ), oraz że nie ujrzałem Twojego dowodu. Poprosiłem Cię o ukazanie po raz drugi, tym samym nie wykonałeś mojej prośby. Nie mogłem kontynuować przez to kontrolii ( Mogłeś skoro już pokazałeś po raz pierwszy, pokazać po raz drugi, świat by się nie zawalił ), tym samym utrudniłeś moją pracę i zostałeś ukarany mandatem. Kwoty pieniężnej nie przyjąłeś, tak więc zostało to zamienione na pobyt w więzieniu. Jeżeli administracja ujrzy nagrania z Twojej perspektywy, proszę o informację - pokażę nagrania z mojej.
Pozdrawiam,
ExoTiC.
Z tej strony Posterunkowy ExoTiC.
Widzę iż będziesz pisać skargi do mej śmierci, aż w końcu się Tobie powiedzie. A więc tak - posiadam nagranie z całej sytuacji również, z mojej perspektywy - widać że Cie ani przez moment nie dotknąłem ( co najwyżej zadziałał de-sync MTA, bo mój stan pojazdu nie uległ zmianie ), oraz że nie ujrzałem Twojego dowodu. Poprosiłem Cię o ukazanie po raz drugi, tym samym nie wykonałeś mojej prośby. Nie mogłem kontynuować przez to kontrolii ( Mogłeś skoro już pokazałeś po raz pierwszy, pokazać po raz drugi, świat by się nie zawalił ), tym samym utrudniłeś moją pracę i zostałeś ukarany mandatem. Kwoty pieniężnej nie przyjąłeś, tak więc zostało to zamienione na pobyt w więzieniu. Jeżeli administracja ujrzy nagrania z Twojej perspektywy, proszę o informację - pokażę nagrania z mojej.
Pozdrawiam,
ExoTiC.
![[Obrazek: admin.png]](https://i.ibb.co/GpK8zmj/admin.png)
10-10-2024 14:58
"Ja się pytam gdzie tu jest zapis, że mam obowiązek CHOĆ RAZ POKAZAĆ DOWÓD?' - zacznijmy od tego.
Nie ma takiej adnotacji w regulaminie, natomiast podsumuje to tylko przypomnę o podpunkcie mówiącym o przymusie wykonywania poleceń funkcjonariusza.
Co do kolizji spowodowanej przez funkcjonariusza, po otrzymanym nagraniu dochodzę do wniosku iż był to błąd (lag) MTA.
Skargę odrzucam.
Nie ma takiej adnotacji w regulaminie, natomiast podsumuje to tylko przypomnę o podpunkcie mówiącym o przymusie wykonywania poleceń funkcjonariusza.
Co do kolizji spowodowanej przez funkcjonariusza, po otrzymanym nagraniu dochodzę do wniosku iż był to błąd (lag) MTA.
Skargę odrzucam.